Du er her
Hjem > Annonser 2 > Norges statsarkiv – et usedvanlig bygg og en fryd for sanser og miljø

Norges statsarkiv – et usedvanlig bygg og en fryd for sanser og miljø

Innredning i Arkivenes Hus i Stavanger
Foto: Sindre Ellingsen Tekst: Pressential LLP, Christopher Sykes. Annonse.

Arkivenes Hus er en unik bygning, hvor historiske dokumenter og opptegnelser over Stavanger by og andre steder oppbevares og studeres.

I den usedvanlige bygningen befinner det 6600 m2 store arkivområde seg under jorden. Det utgjør nesten et like stort areal under bakken som de 8100 m2 kontor- og fællesarealer, som ligger over bakkenivå.


Arkivenes Hus i Stavanger er Breeam-Nor Excellent sertifisert.

Bygningen er designet av de kjente norske arkitekter Lund+Slaatto. De geometrisk foldede fasader utgjør et dramatisk puslespill av loddrette seksjoner i tre med vindusåpningene integrert i et mønster av vinkler. Geometrien gir bygningen et dynamisk og lekent uttrykk, som leder tankene hen på foldet papir og origami.

Det betyr også, at fasadens uttrykk endrer seg i løpet av dagen, ettersom som lyset og skyggene beveger seg over fasaden.

Bygningens design kjennetegnes ved rommenes plassering rundt et stort sentralt atrium med glasstak, hvor også hovedtrappen og heisene, kantinen, showroomet og utstillingsarealet er plassert.

Atriumet i Breeam-Nor Excellent sertifiserte Arkivenes Hus i Stavanger
Atriumet i Akrivenes Hus i Stavanger.

Det betyr at arbeidsplassene i huset er badet i dagslys, og det blir skapt et lyst og åpent område til offentlige arrangementer og et stort samlende fellesrom for alle medarbeidere og besøkende.

Samtidig er det en fantastisk utsikt over det omkringliggende landskap.

Det betagende interiøret skaper en attraktiv atmosfære med lyse naturfarger blandet med streif av harmoniske jordfarger.

Dette ses også i de store loftsflater, som finnes langs de innvendige veggene. Loftet og flere vegger er bekledt med Troldtekt-akustikkplater, som binder områdene sammen, absorberer støy og skaper det ideelle, rolige miljø for sosialt samvær og arbeide.

Det har vært fokus på å skape nærvær, samtidig med at rommene er dynamiske og fleksible. På den måten kan arealene enkelt tilpasses forskjellige arrangement som utstillinger, foredrag og annet.

Fleksible rom i Arkivenes Hus i Stavanger
Flesible rom i Arkivenes Hus i Stavanger

De fleksible løsningene understøttes også ved at spesialdesignede møbler er kombinert med løst inventar med en rekke forskjellige soner.

Arkivenes Hus er den første ferdigstilte bygning i det omfattende byggeprojekt Ipark på Ullandhaug i Stavanger og er designet av arkitekterne Lund+Slaatto, hvor omdreiningspunktet blir det nye Stavanger Universitetshospital.

Bæredygtighed er et sentralt element i utformningen av Arkivenes Hus, hvor man har hatt et mål om å skape en bæredygtig bygning av høy arkitektonisk kvalitet med lavt energiforbrug og et lavt CO2-avtrykk. Prosjektet er tildelt sertifiseringen BREEAM-NOR Excellent, hvor projektet er blitt vurdert ut fra sin begrensede miljøpåvirkning. Det gjelder alt fra sunnhet og miljø til energi, transport, materialbruk og økologi. Les mer om prosjektet.

Les om "Er miljøsertifiseringer grønnvasking". annonse

Projekt: Arkivenes Hus, Norges Statsarkiv beliggende i Stavanger
Arkitekt: Lund+Slaatto

Troldtekt-produkter benyttet i Arkivenes Hus. annonse:
Loftsbeklædning: Troldtekt akustik og Troldtekt Plus
Farve: Lys natur
Struktur: Fin (1,5 mm træuld)
Kant: 5 mm fas, K5, og ret kant, K0

Les mer om Troldtekt Akustikkplater egenskaper her.

Troldtekt Akustikkplater hjemmeside

Finn leverandør i Norge og andre land.

0.troldtekt

Top