GREEN ARCHITECT & ENGINEER MAGAZINE

Buildings – Buildingproducts – Resources

Oslo House Open 2017 – miljøbygg

Foto: Inngang Torgbygget Nydalen i Oslo, Breeam-Nor Very Good.

Høstens eventyr i Oslo og omegn åpner dørene til over 100 privatboliger, næringsbygg og offentlige bygg som ikke vanligvis er åpent for publikum. Det ble et inspirerende potpurri av by- og byggopplevelser.

I år besøkte vi Brynseng Skole, Sentralen, Torgbygget i Nydalen, en arkitektbolig i Vålerenggata,  Enginerium på Fornebu og Korloftet på Frysja.

DSCN4414DSCN4409

Brynseng skole er et Futurebuilt prosjekt med solceller integrert i fasaden, varmebrønner og godt funksjonelt design som både elever og lærere er stolte av.

Livsstilsvandringen i Nydalen startet i Avantor sine kontorlokaler.

Torgbygget er Breeam-Nor «Very Good» sertifisert hvor energibesparelser, dagslys og trivsel med flere aktiviteter for flere enn ansatte dag- og kveldstid er noen viktige moment. Les hva er miljøbygg i Norge

DSCN4434 DSCN4430

Gåturen i Avantor sine fotspor viste den videre utvikling i området med biologisk mangfold, næringsbygg, kontorlokaler, boliger for å skape liv dagtid og kveldstid.

 

DSCN4463
Økologi og biologisk mangfold er viktig satsning for Avantor. Her med 50 ulike stedsnære planter i bedene.

Flere av fasadene til boligene er i vedlikeholdsvennlig lerk og neste bygg blir i miljøbetong. Miljøbetong ble av omviser ansett å være betong som oppføres sommertid for å unngå energibruk til tørkemaskiner. Les hva er beste materialvalg og Asplan Viak sin miljøvurdering av byggematerialer.

DSCN4457
Fasader i miljø- og vedlikeholdsvennlig lerk

DSCN4440

 

Arkitekt Asle Strøm viste oss sitt boligkompleks på sin arvede tomt i Vålerenggata 36. Prosjektet er tilpasset eksisterende bebyggelse på Vålerenga i volumoppdeling og skala, men har et moderne formspråk og materialbruk som gir bebyggelsen et selvstendig uttrykk. Det er benyttet ulike konstruksjoner bl.a. bærende tegl.

DSCN4478 DSCN4474 DSCN4481 DSCN4485

Aker Solution sitt Enginerium park ved Hotell viste lekent og imponerende utvikling i oljeriggens historie. Barn og voksen kunne teste ut ulik ingeniørkunst.

DSCN4424
Sentralen hadde mange spennende workshop ute og inne for små og store.

Kroloftet er et arbeidsfelleskap i Frysjaveien 40 i Oslo som balanserer mellom design, kunst, teknologi og rein og skjær moro.

DSCN4492 DSCN4493

Takk til arrangørene for Oslo House Open og berikende opplevelser!

Følg med på miljøbygg utviklingen og meld deg på vårt Nyhetsbrev post@greenbuilt.no!

 

 

Synliggjør miljøbygg prosjekt

Finn mal her