Termofuru i trendy innovativ arkitektur

Foto: Aart arkitekter med termofuru fasader i Vannkanten.

Vannkanten i Stavanger er et boligkunstverk med fasader i termofuru fra Moelven, asymmetriske vinkler kombinert med praktiske løsninger. Med sjø på tre sider har de fleste leilighetene sjøutsikt.

Prosjektet ble ferdigstilt i 2015 med Kruse Smith som boligutvikler og entreprenør. Arkitekter var  Aart og Kraftverk.

Med et av Europas største boligutviklingsområder i trevirke og prisvinnende design har Stavangers tidligere industrihavn blitt omdannet til en rikdom av boliger, næring, offentlige plasser, passasjer og en promenade som strekker seg helt inn til bykjernen.

Med forskjøvet og hellende geometrier, dramatiske passasjer og gjennomgående bruk av tre fremstår Vannkanten som skarpskårne fjell av tre som reiser seg på kanten mellom byen og det omgivende landskap, skriver Aart arkitekter.

Vannkanten i Stavanger designet av Aart Arkitekter med hellende fasader og Miljøvennlig Moelven Termotre
Foto: Aart Arkitekter

Til tross for at geometrien er innovativ og med fasader, som skal tåle et vått og vilt klima, tilfredsstilte varmebehandlet termofuru til Moelven disse kvalitetskravene. Dette var ikke mulig for kun få år siden ifølge Winfried Schaal, prosjektsjef i Moelven Wood Prosjekt. Alle tak er også bygget i termofuru. Bruksområdene til termotre er nesten ubegrenset med levetid definert over bakken. (Annonse)

Vannkanten har da også tiltrukket stor interesse lokalt, nasjonalt og internasjonalt. I januar 2015 ble prosjektet tildelt prisen for beste boligdesign i World Architecture News sin årlige priskåring. Like etter ble prosjektet nominert til MIPIM som er eiendomsbransjens «Oscar» hvor Vannkanten ble nominert til prisen for beste boligprosjekt.

Interessen er skapt ved å fortolke Norges dramatiske landskap samtidig med å formidle Stavangers stolte tradisjon med å bygge i tre. Faktisk er det den by i Nord-Europa med den høyeste konsentrasjon av trehus, sier Aart arkitekter.

Arkitektkontoret Kraftverk hevder at det er et fremtidsrettet og djervt miljøprosjekt tuftet og inspirert av Trehusbyen Stavanger. Vannkanten har et eget miljøprogram som kvalitetssikrer materialvalg, energibruk og universell utforming.

Det er et forskningsprosjekt i samarbeid med SINTEF. Resultater fra forskningsprosjektet er publisert på Byggforsk.

Ønsker du innovativ og kvalitetssikret miljøløsning, som Termofuru, gir Moelven Wood Prosjekt viktige bidrag til kvalitetssikring og løsninger til hvert unike byggeprosjekt.

Finn kontaktdetaljer til Moelven Wood Prosjekt her. Annonse

Moelven-logo-ill