Oppsiktsvekkende resultat med livsløpskost og livsløpsanalyse fra Forbo-Flooring

Foto: Stine Østby. Jessheim vgs passivhus skole. Forbo-Flooring Marmoleum linoleumgulv

Livsløpskost og Livsløpsanalyse fra Forbo-Flooring

Mange ønsker presentert livsløpskost og livsløpsanalyse i ett. Forbo-Flooring har brukt ressurser på nettopp dette hvilket ga oppsiktsvekkende resultat.

Greenbuilt Dialogkonferanse i #Miljøhovedstaden januar 2019 ble resultatet første gang presentert. Se Youtube video 15 min. her.

Passivhus skole med økte miljøkrav valgte Forbo-Flooring

Jessheim vgs er Norges tredje største videregående skole og har over 11 000 kvadratmeter grått linoleumbelegg. Likevel oppleves skolen som fargerik, skriver Chera Westman i ifi.

Fargesettingen gjør det lettere å orientere seg inne i den store skolen.

Kantine på Jessheimv vgs i grønn og turkis fargetoner.
Foto: Stine Østby

Materialvalg og fargesetting har vært et samarbeid mellom (de Miljøfyrtårn sertifiserte) Vis-a-vis arkitekter og interiørarkitektene i Kapsel Design, som blant annet har hatt ansvar for utforming av interiøret, konsept for materialer og farger for løst inventar og deler av de spesialdesignede innredningselementene.

– Det er utarbeidet egne fargepaletter for alle hovedområdene på skolen, som kantine, bibliotek, personalrom, lærerarbeidsrom, kontorer og undervisningsrom, forteller Marit Engdal Borgersen, interiørarkitekt MNIL og daglig leder i Kapsel Design.

– Kantinen er hjertet i bygget, noe også fargene gjenspeiler. Inventaret i kantinen gjentar noen av fargene fra områdene rundt. Knallfarger som magenta og oransje på noen elementer er med på å definere mindre soner og tilføre spenning til en kantine som i utgangspunktet er et stort og åpent område, sier hun.» Se hele artikkelen her.

Prosjektet er et OPS samarbeid med høye miljøambisjoner hvor Akershus Fylkeskommune er kontraktspart og Veidekke eier bygget i 25 år. Veidekke har høye miljøambisjoner og –kompetanse for helse- og miljøtilpasset byggeskikk. De krever stadig oftere miljødokumentasjon fra sine leverandører og underleverandører.

Kapsel Design er Miljøfyrtårnsertifisert og de etterstreber bærekraftige løsninger i alle sine prosjekter.

Vi har vært en pådriver for økt kvalitet på produkter og materialer som benyttes i offentlige bygg. Vi har spesielt fokus på å benytte materialer og produkter som tåler røff bruk og renhold over lang tid og har opparbeidet oss bred kunnskap og erfaring på dette over tid. Dette kommer våre oppdragsgivere og brukere av byggene til gode, skriver de på sine hjemmesider.

3.parts verifisert bærekraftig gulv fra Forbo-Flooring er benyttet på Jessheim vgs.annonse

Jessheim vgs med gult interiør og Forbo-Flooring grått marmoleumgulv
Foto: Stine Østby

Atmosfæren i skolemiljøet, der følelsen av rom og luft er viktig, ble skapt gjennom subtile forskjeller i både materiale, dagslys og lyssetting, først og fremst i atriet som er den naturlige møteplassen. Følelsen skal være luftig og naturlig, men rolig, og det ble stilt høye krav til bærekraft og slitestyrke også ved valg av gulvmaterialer.

Møterom på Jessheim vgs med vegger i blåtoner og grått linoelumsgulv fra Forbo-Flooring
Foto: Stine Østby

Valget falt på Forbo Marmoleum Walton Cement, som består av 97 % naturlige råvarer, der 72 % av disse råvarene er raskt fornybare og 43 % av innholdet er gjenvunnet materiale.

Garderobe på Jessheim vgs i magenta røde skap og grått linoleumsgulv fra Forbo-Flooring
Foto: Stine Østby

Forbo-Flooring beviser sitt bærekraft arbeid med en rekke troverdige helse- og miljøsertifiseringer verifisert av 3.part (se faktaboks).

Garderobe på Jessheim vgs med grønne detaljer og grått linoleumsgulv fra Forbo-Flooring
Foto: Stine Østby

Lek med designet til linoleumsgulvet fra Forbo-Flooring online

Forbo Flooring System 00-logoforbo_fs_2935c_black