Ombruksprosjektet KA13 – Entra Eiendom sine erfaringer

Pilotprosjektet til Entra Eiendom i Kristian Augusts gate 13 

Ombruk og sirkulærøkonomi skal inn i vurderingen i alle fremtidige Entra-prosjekter, men eiendomsselskapet mener det må bli enklere enn det har vært i pilotprosjektet KA 13 i Oslo.

Få en digital visning av KA13 med Futurebuilt 

KA 13 består av det eksisterende bygget på rundt 3.500 kvadratmeter, samt et tilbygg på cirka 750 kvadratmeter, og fremstår som et pilotprosjekt i ombrukssammenheng.

Det er Mad arkitekter og interiørarkitektselskapet Scenario som har designet både den nye og gamle delen.

– Vi har hatt mange gode samarbeidspartnere med i prosjektet, blant andre FutureBuilt og Space Coworking, som har bidratt i hele prosessen med sterkt fokus på høy ombruksgrad – også når det gjelder interiøret i bygget, sier seniorrådgiver Håvar Haugen Espelid i Entra til Byggeindustrien.

– Vi har hele tiden fokus på å ha et pilotprosjekt i eiendomsporteføljen vår. Det mener vi er viktig for å drive bransjen fremover med et miljøfokus på bygging med produkter som allerede er brukt tidligere, eller å bruke overskuddslagre av produkter som ikke blir brukt. Vi har også hele tiden et mål om å holde avfallsmengden så lav som mulig, sier Espelid.

– Må bli enklere

Han forteller at ombruk i den skalaen som er gjort i KA 13, var nytt for alle aktørene i prosjektet.

– For Entra sin del blir ombruk og sirkulærøkonomi en viktig del av vurderingen i alle fremtidige prosjekter, men det må bli enklere å gjennomføre enn tilfellet var i KA 13. Bærekraft er naturligvis en stor del av vår strategi, og ombruk er noe vi kommer til å vurdere i kommende prosjekter sett i lys av både miljømessig og økonomisk lønnsomhet. Regjeringen letter nå på kravene til CE-merking av ombruksmaterialer, og jeg håper det tas flere grep som gjør ombruk enklere for oss, sier Håvar Haugen Espelid. Les erfaringsrapporten til Entra om KA 13 

Dette er utdrag fra artikkelen til Byggeindustrien publisert 10.03.2021

KONTAKT GREENBUILT

  • For publisering av anerkjente miljøløsninger
  • Miljøsertifisering konsulent tjeneste.
  • Oversikt over miljødokumenterte produkt og prosjekt finner du i nedtrekksmenyene
  • Siste nytt om byggevarer for sunt inneklima og utemiljø finner du på FacebookInstagramTwitter og med Nyhetsbrev.

+47 47847774
post@greenbuilt.no

[siteorigin_widget class=»categoryPosts\\Widget»][/siteorigin_widget]