Annonsørinnhold. Troldtekt: God akustikk, helt naturlig

Foto: I Flesberg, vest for Oslo, har elevene en helt ny, moderne skole. Flesberg skole som var nominert til Årets skolebygg i 2020. Trematerialer er det sentrale elementet i landsbyskolen i skogen. Se flere bilder fra Flesberg skole

Det er stor etterspørsel etter velprøvde bærekraftige løsninger i byggenæringen som sikrer et sunt inneklima . Troldtekt A/S, som produserer Troldtekt® akustiske takplater og veggplater i materialet trebetong, merker dette.

Troldtekt® har tak og vegger i skoler, kontorer, restauranter og svømmebassenger – inkludert Flesberg skole vest for Oslo, som var blant de nominerte til prisen som Årets skolebygning 2020.

Vi tilbringer opptil 90 prosent av livene våre inne. Derfor er det viktig at bygninger bidrar positivt til vår helse og trivsel. Samtidig har byggebransjen en stor oppgave med å velge løsninger som kan redusere karbonavtrykk og avfall i bygg og anlegg.

Visjonen bak Troldtekt® akustikkplater i alle typer konstruksjoner er nettopp å bidra til et bærekraftig inneklima.

Høyteknologisk fabrikk i Danmark med bærekraft sertifisering

Dansk tre og sement er råvarene i de akustiske platene, som produseres med den nyeste robotikken på Troldtekts store anlegg i Danmark.

Troldtekt arbeider strategisk basert på de fem kategoriene i det bærekraftige designkonseptet Cradle to Cradle: Material Health, Recycling, Renewable Energy, Management of the Water Resource and Social Responsibility. Troldtekt® akustiske plater er Cradle to Cradle sertifisert på sølvnivå.

Les  Intervju med Troldtekt – Er miljøsertifisering Cradle-to-Cradle grønnvasking?

Se film om Troldtekts bruk av sertifisert trevirke

6 gode grunner til å velge Troldtekt®

God akustikk

Råvarene tre og sement blir til trebetong, som har en unik overflatestruktur. Det sikrer at Troldtekt®t akustiske plater effektivt absorberer lyden. Samtidig bidrar Troldtekt® med en visuell kontrast til de glatte overflatene i en bygning.

Akustikken i et rom kan beskrives på gjenklangstidspunktet i rommet – det vil si hvor lenge en lyd handler om å dø ut i rommet. En takkonstruksjon med Troldtekt svelger ca 80-90 prosent av lyden og gir derfor kort gjenklangstid. Til sammenligning absorberer et tak av betong vanligvis bare 1-2 prosent.

Les mer om god akustikk fra Troldtekt

Bevist bærekraft

Troldtekt® er Cradle to Cradle-sertifisert. Den internasjonalt anerkjente sertifiseringen er blant annet oppnådd fordi platene ikke inneholder stoffer som er skadelige for mennesker eller miljø. Dette gjør at de kan gå tilbake til naturens syklus som næringsstoff eller bli inkludert som råmateriale i sementproduksjon.

Les mer om dokumentert bærekraftighet fra Troldtekt®

Les om Troldtekt FNs bærekraftsmål og bærekraftig utvikling

Sunt inneklima for bedre helse

I tillegg til Cradle to Cradle-sertifiseringen har Troldtekt® oppnådd den danske og finske innendørs klimasertifiseringen i de beste kategoriene innen avgassing og partikkelstøv.

Troldtekt® har også oppnådd British Allergy Friendly Product Award, finske- og danske Indoor Climate Label i de beste kategoriene innen avgassing og partikkelinnlevering.

Les mer om dokumentert godt inneklima med Troldtekt®

Effektiv brannbeskyttelse

Tre i seg selv er et organisk og brannfarlig materiale, men hver trefiber i Troldtekt® er omsluttet av og beskyttet av ikke-brennbar sement. Derfor er Troldtekt® et svakt brennbart materiale som i tilfelle brann bare gir lav varme og knapt utvikler røyk.

Troldtekt® akustiske plater er brannklassifisert i henhold til den europeiske standarden EN 13501. Troldtekt® har klassifiseringen B-s1.d0, som betegner reaksjonen av materialet til brann. I praksis betyr det at Troldtekt® er litt brannfarlig, litt varmeavlastende og litt røykutvikling.

Troldtekt® A2-plater er ikke brannfarlige og har fått klassifiseringen A2-s1,d0.

Les mer om Troldtekt dokumentert brannsikkerhet

Naturlig styrke

Troldtekt® akustikkplate av trebetong kombinerer kraften i sement med pusteevnen til treet.

På den ene siden er platene ekstremt robuste og beholder sine planene – selv i fuktige omgivelser som svømmebassenger – slik at det ikke blir avbøyning over tid. På den annen side er platene fleksible slik at du kan sage og skru inn i dem. Samtidig kan Troldtekt® absorbere og frigjøre fuktighet, noe som bidrar til å sikre riktig fuktighet i et rom og gi brukerne økt komfort.

I Troldtekts miljødeklarasjon (EPD) er de akustiske platene beregnet til å ha en levetid på minst 50 år. Med produksjon siden 1935 er Troldtekts erfaring imidlertid at de akustiske platene varer i minst 75-80 år. Dette er et pluss i det grønne skiftet, der fokuset er på ressursoptimalisering og lang levetid.

Les mer om Troldtekt® dokumentert styrke

Fleksible utformingsalternativer

Med ulike farger, konstruksjoner, kantdesign og fjæringssystemer har du stor individuell frihet til å designe skalerbare tak- og veggflater med Troldtekt®. Både med de klassiske Troldtekt® akustiske platene og med den nye serien av designløsninger, hvor overflaten er maskinert med fresede spor eller uttrykksfulle mønstre.

Troldtekt® designløsninger har vunnet flere ledende designpriser: en ICONIC Award 2019 og en tysk designpris 2020.

Les mer om fleksible designmuligheter med Troldtekt.

 

Troldtekt i Flekkefjord Kulturhus

Det fantastiske kulturhuset i kystbyen Flekkefjord inkluderer teater, kino, et omfattende bibliotek, en ungdomsklubb og lesesaler med et bredt spekter av aktiviteter. Se flere bilder fra Flekkefjord kulturhus

Troldtekt i C2C lab

I Berlin har en tradisjonell betongbygning blitt forvandlet til verdens første kunnskapssenter om det bærekraftige designkonseptet Cradle to Cradle. C2C LAB er renovert med sunne, sirkulære materialer. Blant dem er flere varianter av Troldtekt i tak og vegger. Se flere bilder fra C2C LAB. Se flere bilder fra C2C LAB

Foto av Troldtekt i Hallenbad

God akustikk, naturlig styrke og fleksible designalternativer er noen av grunnene til at Troldtekt® akustiske plater er et populært valg i svømmebassenger. Se flere bilder fra svømmehallen i tyske Gensingen

Foto Troldtekt i Strandtangen

På Restaurant Strandtangen i den danske byen Skive kommer gode råvarer og stilfull innredning sammen. De svarte akustiske takene i Troldtekt-varianten® linje med fresede spor skaper en intim atmosfære og et vakkert skyggespill. Se flere bilder fra Strandtangen

KONTAKT TROLDTEKT A/S

Hjemmeside

Forhandlere

Forhandler i Norge

Miljødokumentasjon Troldtekt

EPD Danmark
FSC
Cradle-to-Cradle Silver
M1 Inneklima

15% av kriteriene i Leed serfitisiering

Breeam sertifisering pdf pakke

FNs bærekraftsmål og bærekraftig utvikling

Awards og utmerkelser

Logo Troldtekt

 

KONTAKT GREENBUILT FOR

  • Miljøledelse konsulent tjeneste. Vi tilbyr Zoom, Teams eller Skype møter etter behov.
  • For publisering av din anerkjente miljøløsning fra kr 0,-
  • Finn byggevarer med anerkjent miljødokumentasjon, på Facebook, Instagram, Twitter

Hold deg oppdatert på vårt Nyhetsbrev.!

+47 47847774
post@greenbuilt.no

[siteorigin_widget class=»categoryPosts\\Widget»][/siteorigin_widget]