Du er her
Hjem > Annoser 1 > Steni fasadeplater velges til Powerhouse, Plusshus og Breeam Excellent bygg. Annonse.

Steni fasadeplater velges til Powerhouse, Plusshus og Breeam Excellent bygg. Annonse.

Powerhouse Telemark av Snøhetta arkitektkontor

Steni har levert fasadeplater til flere bygg med høye miljøkrav til materialene. Foto: Snøhetta. Powerhouse Telemark.

–  Jeg er personlig stolt over at vi blir invitert med som en naturlig partner i slike prosjekter. Dette beviser at Steni er en seriøs aktør du kan stole på. Spesielt når det stilles store krav til miljø og bærekraft, sier Ståle Kristiansen, Stenis regionsjef i Oslo.

Powerhouse Telemark

CNN ga Powerhouse Telemark bronseplassen på lista “The most anticipated buildings set to shape the world in 2020. Porsgrunnbygget er et av verdens mest miljøambisiøse bygg, og vil produsere mer energi enn det bruker gjennom livsløpet, skriver Steni.

Sammen med Powerhouse-samarbeidet, bestående av arkitektkontoret Snøhetta, miljøstiftelsen Zero, Entra Eiendom, entreprenørselskapet Skanska og rådgivningsselskapet Asplan Viak, har R8 Property bygget Powerhouse Telemark; et miljøbygg i verdensklasse og BREEAM-NOR Excellent-sertifisert.

Formen på Powerhouse Telemark er optimalisert for å høste solenergi, og arkitektene har foreslått materialer som begrenser både energiforbruk og klimagassutslipp.

Kortreiste fasadeplater med markedets lengste funksjonsgaranti

Til dette bygget har Steni levert fasadeplatene Steni Colour i fargen 8008M. Steni Colour produseres mindre enn 40 km fra Powerhouse Telemark, og er således svært kortreiste materialer. Ytterveggene er tradisjonelle klimavegger kledd med fasadeplatene. Utenpå dette monteres spilefasade i brannimpregnert trevirke.

Markedets lengste funksjonsgaranti på 60 år med Steni fasadeplater er dokumentert av SINTEF. Les mer på Steni sin hjemmside. 

Korte fakta Powerhouse Telemark

Sted: Porsgrunn Prosjekttype: Næringsbygg Bruttoareal: 8.400 kvadratmeter Byggherre: R8 Property Totalentreprenør: Skanska Kontraktsum uten merverdiagift: 210 millioner kroner ARK: Snøhetta Rådgivere: RIB, RIV, RIAku, RIBr, RISol: Asplan Viak l RIE: Heiberg & Tveter l RIG: GrunnTeknikk

Kilden plusshusbarnehage

Kilden plusshusbarnehage Link Arkitektur

Foto: Link Arkitektur. Kilden plusshusbarnehage i Oslo.

Da Link Arkitektur fikk i oppgave å designe en plusshusbarnehage for Omsorgsbygg på Årvoll i Oslo, var BREEAM-NOR sertifikat på nivået «Very Good» et minimumskrav. Med innovative løsninger og fasadeplater fra Steni ble resultatet «Excellent».

For å få utstedt et BREEAM-NOR sertifikat dokumenteres miljøprestasjon i ni ulike kategorier. Ledelse, helse- og innemiljø, energi, transport, vann, materialer, avfall, arealbruk, økologi og forurensning.

Prosjektet tilfredsstiller FutureBuilt-krav til plusshus, dokumenteret igjennom BREEAM-NOR.

Link Arkitektur sin erfaring

Kilden barnehage har en kapasitet på 216 plasser, og oppfyller høye ambisjoner innenfor energi og miljø. Det har vært fokus på å benytte byggematerialer med lavt CO2 utslipp.

– Det var viktig at produktet, som skulle brukes på både vegger og tak, hadde gode verdier i forhold til utslipp av CO2, og at det tilfredsstilte BREAAM-kravene i prosjektet. Samtidig måtte det være robust og gunstig i forhold til pris. Basert på dette endte valget på Stenis fasadeplater, sier arkitekt Ingunn Sirevåg Jensen i Link arkitektur.
Arkitekten legger til at utseendet selvsagt også spilte en rolle, og at Steniplatene ga dem en ekstra streng å spille på hva gjelder estetikk.
– Fordi fasadeplatene fra Steni leveres med valgmuligheter i forhold til glansgrader, kunne vi i tillegg til fargepaletten bruke variasjon i vær og lys til å gi fasaden et varierende uttrykk gjennom døgnet. Dette gir fasaden et eget spill, som vi planlegger å utnytte også på fremtidige prosjekter.  LINK ARKITEKTUR​

Entreprenøren sin erfaring

“Det er selvfølgelig morsomt å bli nominert og være med i konkurransen om årets bygg 2018. Allerede i anbudsfasen så vi at dette prosjektet utartet seg som et prosjekt med et arkitektonisk uttrykk, materialbruk og energiløsninger som gjorde dette prosjektet meget spennende og unikt. Når vi ser kvaliteten på sluttproduktet kan jeg ikke annet enn skryte av det arbeidet underentreprenørene har utført. Etter min mening har sluttproduktet blitt fantastisk bra, noe nominasjonen bekrefter, forteller Prosjektleder Martin Stuge Bånerud i Varden Entreprenør”.

Korte fakta Kilden Barnehage

Sted: Årvoll, Oslo Prosjekttype: Barnehage, plusshus – Futurebuilt standard Miljøsertifisert: Breeam-Nor Excellent Bruttoareal: Cirka 2432 kvadratmeter Kontraktssum: 76 mill. kroner eks. mva. Byggherre: Omsorgsbygg Oslo KF Prosjektledelse: Metier OEC Totalentreprenør: Varden Entreprenør Arkitekt: Link Arkitektur Landskapsarkitekt: Link Landskap Rådgivere: RIBr, RIAku, RIVA, RI Vei, RIB: Multiconsult l RIV: Erichsen & Horgen l RIB Betong: Spenncon l RIB Trekonstruksjoner: Splitkon

KONTAKT STENI FOR UNIKE FASADEUTTRYKK

Kontaktinformasjon

Forhandlere

Steni hjemmeside

Miljøinformasjon Steni

Miljødokumentasjon Steni
EPD

Eco-Product – sammenligner miljøytelser fra EPD

Erklæring uønskede stoffer

60 års funksjonsgaranti dokumentert av SINTEF

Steni logo

KONTAKT GREENBUILT

Nå frem fra tidlig fase. Vi bistår med riktig miljøkommunikasjon til tidligfase aktørene slik at miljøtiltak blir valgt i tide.

Bli miljøsertifisert virksomhet. Vi bistår gjerne i prosessen og har gode referanser som miljøkonsulent for ISO14001 og Miljøfyrtårn sertifisering.

  • Miljøsertifisering konsulent tjeneste. Vi tilbyr Zoom, Teams eller Skype møter etter behov.
  • For publisering av din anerkjente miljøløsning fra kr 0,-.
  • Siste nytt om prosjekter og produkter for sunt inneklima og miljø viser vi her, i sosiale medier og på vårt Nyhetsbrev.

+47 47847774
post@greenbuilt.no

[siteorigin_widget class=»categoryPosts\\Widget»][/siteorigin_widget]

Top