Steni fasadeplater velges til Breeam Excellent, Futurebuilt og Powerhousebygg. Annonse.

Foto: Kilden barnehage på Årvoll i Oslo tilfredsstiller Futurebuilts krav til plusshus og Breeam Excellent nivå. 

Vi er stolte over å levere Steni fasadeplater til Breeam Excellent, Futurebuilt og Powerhouse bygg. Når så kompetente arkitektkontor som Link Arkitektur og Snøhetta velger materialer er de ikke bare bevisste på produktenes miljøegenskaper, men også på levetid og estetikk. Vi har de siste årene levert produkter til flere BREEAM Excellent-sertifiserte prosjekt, hvor byggherrenes krav til miljø, varighet, utseende og vedlikeholdsvennlighet er avgjørende, sier Jan Terje Nielsen i Steni AS.

Kilden barnehage i Oslo Link Arkitektur sin erfaring

Kilden barnehage har en kapasitet på 216 plasser, og oppfyller høye ambisjoner innenfor energi og miljø. LINK arbeidet i tett tverrfaglig samspill med energi- og miljørådgivere, for å oppnå målet om et energieffektivt bygg. Vår visjon er at arkitektur og miljø ikke representerer motstridende interesser, men går hånd i hånd for å skape en helhetlig løsning.

Tomten for barnehagen ligger i en skålform i terrenget skjermet for vær og vind. Målsettingen har vært å skape et barnehagebygg der arkitektur, miljøambisjoner og den helhetlige funksjonaliteten er premisser for løsningen helt fra første skisse. Les mer Link Arkitektur.

Barnehagen er bygget som plusshus i henhold til Futurebuilts definisjon: bygget må produsere overskuddsenergi på minst 2 kWh/m2 BRA pr år. Med hensyn til klimagassregnskap har utslipp fra transport, energi og materialbruk blitt redusert med minst 50% i forhold til referansebygg.

Steni har levert fasadeplater til Kilden Barnehage med høye miljøkrav til materialene.  – Fordi fasadeplatene fra Steni leveres med valgmuligheter i forhold til glansgrader, kunne vi i tillegg til fargepaletten bruke variasjon i vær og lys til å gi fasaden et varierende uttrykk gjennom døgnet. Dette gir fasaden et eget spill, som vi planlegger å utnytte også på fremtidige prosjekter.  LINK ARKITEKTUR​

Entreprenøren sin erfaring

“Det er selvfølgelig morsomt å bli nominert og være med i konkurransen om årets bygg 2018. Allerede i anbudsfasen så vi at dette prosjektet utartet seg som et prosjekt med et arkitektonisk uttrykk, materialbruk og energiløsninger som gjorde dette prosjektet meget spennende og unikt. Når vi ser kvaliteten på sluttproduktet kan jeg ikke annet enn skryte av det arbeidet underentreprenørene har utført. Etter min mening har sluttproduktet blitt fantastisk bra, noe nominasjonen bekrefter, forteller Prosjektleder Martin Stuge Bånerud i Varden Entreprenør”.

Korte fakta Kilden Barnehage

Sted: Årvoll, Oslo Prosjekttype: Barnehage, plusshus – Futurebuilt standard Miljøsertifisert: Breeam-Nor Excellent Bruttoareal: Cirka 2432 kvadratmeter Kontraktssum: 76 mill. kroner eks. mva. Byggherre: Omsorgsbygg Oslo KF Prosjektledelse: Metier OEC Totalentreprenør: Varden Entreprenør Arkitekt: Link Arkitektur Landskapsarkitekt: Link Landskap Rådgivere: RIBr, RIAku, RIVA, RI Vei, RIB: Multiconsult l RIV: Erichsen & Horgen l RIB Betong: Spenncon l RIB Trekonstruksjoner: Splitkon

Powerhouse Telemark

CNN ga Powerhouse Telemark bronseplassen på lista “The most anticipated buildings set to shape the world in 2020”. Porsgrunnsbygget er et av verdens mest miljøvennlige bygg, og vil produsere mer energi enn det bruker gjennom livsløpet.

Snøhetta arkitektur

Bak tegnebrettet finner du arkitektene i tradisjonsrike Snøhetta. Det verdenskjente arkitektfirmaet har ord på seg for å skape innovative og klimavennlige bygg. Formen på Powerhouse Telemark er optimalisert for å høste solenergi, og arkitektene har foreslått materialer som begrenser både energiforbruk og klimagassutslipp.

Kortreiste fasadeplater

Til dette bygget har Steni levert fasadeplatene Steni Colour i fargen 8008M. Steni Colour produseres mindre enn 40 km fra Powerhouse Telemark, og er således svært kortreiste materialer. Ytterveggene er tradisjonelle klimavegger kledd med fasadeplatene. Utenpå dette monteres spilefasade i brannimpregnert trevirke.

Markedets lengste funksjonsgaranti

Markedets lengste funksjonsgaranti med Steni fasadeplater dokumentert av SINTEF. Les mer:  https://www.steni.no/nyheter/2020/steni-med-60-aars-funksjonsgaranti/

Kontakt Steni

Steni Logo

 

Korte fakta Powerhouse Telemark

Sted: Porsgrunn

Prosjekttype: Næringsbygg

Bruttoareal: 8.400 kvadratmeter

Byggherre: R8 Property

Totalentreprenør: Skanska

Kontraktsum uten merverdiagift: 210 millioner kroner

ARK: Snøhetta

Rådgivere: RIB, RIV, RIAku, RIBr, RISol: Asplan Viak l RIE: Heiberg & Tveter l RIG: GrunnTeknikk

Underentreprenører og leverandører: Oppmåling: Geoingeniørene l Spennarmering: Spennteknikk Construction l Peling: EntreprenørService l Prefab: Con-Form l Systemvegger og glassfronter: Moelven Modus l Grunn- og utomhusarbeid: Eckholdt l Armering: Team Armering l Radon: Radonmannen l Grunnisolasjon: Jackon og Optimera l Rørlegger: Telerør l Fasadeplater: Steni l Montering fasadeplater og vinduer: Harald Johansen l

KONTAKT GREENBUILT

Nå frem fra tidlig fase. Vi bistår med riktig miljøkommunikasjon til tidligfase aktørene slik at miljøtiltak blir valgt i tide.

Bli miljøsertifisert virksomhet. Vi bistår gjerne i prosessen og har gode referanser som miljøkonsulent for ISO14001 og Miljøfyrtårn sertifisering.

  • Miljøsertifisering konsulent tjeneste.
  • Publisering av din anerkjente miljøløsning i vår nedtrekksmeny og artikler til byggherrer og rådgivere i byggenæringen.
  • Finn prosjekter og produkter for sunt inneklima og miljø i nedtrekksmenyer og artikler på denne hjemmside, i sosiale medier og på vårt Nyhetsbrev.

+47 47847774
post@greenbuilt.no

[siteorigin_widget class=»categoryPosts\\Widget»][/siteorigin_widget]