Dyrevennlig by vinner Statsbygg sin arkitekturpris i 2022

Illustrasjon: Imagining Taipei as a Zoo City. Li-Cheng Chen. Bergen Arkitekthøgskole

Interweaving Two Worlds

Dette prosjektet diskuterer sammenhengen mellom by og natur fra ulike perspektiver og fokuserer på potensialet og muligheten for å veve de to sammen. Designet skaper biologiske passasjer og lindrer miljøproblemer ved å transformere eksisterende infrastrukturer. Hovedmålene er å bli med i naturområder som er adskilt av byen og å returnere noen områder i byen til dyr. Slik at de kan passere gjennom byen trygt, og til og med være villige til å bli. Bergen Arkitekthøgskole.

Artikkelen fortsettter etter annonsen.

Kilden Barnehage med overvannshåndtering på bygget og uteområdene

Kilden Barnehage er et Futurebuilt og Breeam-Nor Excellent prosjekt med naturbasert overvannshåndtering. Les mer.

Arkitekturprisen 2021

Siden 2008 har Statsbygg delt ut studentprisen for arkitektur til eksperimentelle og nyskapende studentprosjekter på masternivå. Årets vinneroppgave er «Interweaving Two Worlds – Imagining Taipei as a Zoo City»

I oppgaven er den asiatiske storbyen Taipei valgt som case. Taipei er omringet av natur, men har utfordringer knyttet til urbanisme, oversvømmelse og tørke. Chen har laget en plan for byen, som viser ulike tiltak for å fremme dyreliv. Tiltakene bidrar også til å håndtere regnvann og lagre vann for tørkeperioder.

Helseeffekter med arkitektur og natur

Farger og form i arkitekturen gir evidensbaserte helseeffekter. Les mer

KONTAKT GREENBUILT

Vi deler informasjon om anerkjente miljøløsninger for å inspirere og øke kunnskap til en grønn framtid.

Miljøledelsekonsulent. Vi bistår gjerne med å finne hvilken sertifisering som passer din bedrift og har gode referanser som miljøledelskonsulent for Miljøfyrtårn og ISO14001 sertifiseringer.

Miljøkommunikasjon. Dersom din virksomhet allerede har anerkjent miljødokumentasjon kan du få konkurransefortrinn med riktig kommunikasjon. Vi har lang og bred erfaring med kommunikasjon om anerkjente miljøløsninger med innholdsproduksjon og plassering i digitale kanaler.

+47 47847774
post@greenbuilt.no

[siteorigin_widget class=»categoryPosts\\Widget»][/siteorigin_widget]