Du er her
Hjem > Post 3 > Nye bærekraftsmål som danske arkitekter ikke er klare for

Nye bærekraftsmål som danske arkitekter ikke er klare for

Kebony fasade på Sydskogen skole som er Svanemerket

I Danmark innføres blant annet krav om livløpsvurderinger på alle nybygg, og trinnvist tak på CO2-utslipp, fra 2023 til 2029.

Danske arkitekter er imidlertid ikke klare for de nye kravene fordi prisen er viktigere enn bærekraft, viser en undersøkelse på oppdrag fra Nordic Architect Panel. 90 prosent av finske arkitekter mener bærekraft er viktigst, mens tallet er 73 og 67 prosent hos svenske og norske, mener kun 46 prosent av danske arkitekter at bærekraft er viktigst.

En vesentlig årsak til at mange danske arkitekter ikke er klare mener Peter Andreas Satturp, Danske Arkitektvirsksomheders sjefskonsulent for bærekraft, er at de ikke opplever særlig stor etterspørsel etter bærekraftstiltak fra byggherrer. -Du kan ikke selge noe som byggherrene ikke ser verdien i, og det er virkeligheten, særlig for de mindre aktørene, sier Sattrup til Arkitektnytt 27.mai 2022.

Link Arkitektur oppnår ofte miljøsertifisering av byggene etter effektive Eco-workshop metode med mulige FNs bærekraftsmål før hvert møte med byggherre. Se hvordan Link Arkitektur gjennomfører dette på video (20 min)

Kostnadsdrivere i byggeprosjekter er ikke miljøtiltakene, men grunnforhold, entreprenørforhold og framdrift, hevder Katharina Bramslev i Grønn Byggallianse

– Ofte ser vi at det er ikke mangel på penger, men mangel på gode, grønne prosjekter, sier Thina Saltvedt, bærekraft analytiker i Nordea. Econa.

Mange utslipp – og sosial urettferdighet – ligger skjult i materialene vi bruker

«Det vi velger å kjøpe, har avgjørende betydning for klima og miljø. Miljødokumenterte varer finnes, men er ofte lite kjent i norsk handel. Mulighetene ligger hos alle, fra forbrukeren, via det offentlige som innkjøper og industrien som produserer, til arkitekter og designere, som velger hvilke materialer de bruker i utformingen av bygg eller andre gjenstander», skriver Gaia arkitekt, forsker og forfatter Chris Butters og Vikki Johansen i denne artikkelen.Les mer.

Finn helse- og miljødokumenterte prosjekter og produkter i våre nedtrekksmenyer.

Les om at Norge er langt bak i bærekraftig utvikling mot EU-taksonomi og hvordan virksomheter kan komme i gang med prosessen.

KONTAKT GREENBUILT

Vi sorterer og deler informasjon om løsninger med anerkjent miljødokumentasjon for å øke kunnskap og inspirere til en grønn framtid. Det er kun virksomheter med anerkjent miljødokumentasjon som kan annonsere på våre sider.

Miljøledelsekonsulent. Vi bistår gjerne med å finne hvilken sertifisering som passer din bedrift og EU-taksonomi. Vi har gode referanser som miljøledelseskonsulent.

Miljøkommunikasjon. Dersom din virksomhet allerede har anerkjent miljødokumentasjon kan du dele din kunnskap med riktig kommunikasjon. Vi har lang og bred erfaring med kommunikasjon om anerkjente miljøløsninger med innholdsproduksjon og plassering i digitale kanaler.

+47 47847774
post@greenbuilt.no

[siteorigin_widget class=»categoryPosts\\Widget»][/siteorigin_widget]

Top