STENI NATURE: FASADEPLATER PÅ NATURENS PREMISSER. Annonse

Foto: Steni Fasadeplate SN605 Mixed Glass

Nå relanseres Steni Nature i flere supermoderne og lekre utgaver, med overflater av blant annet resirkulert glass, olivin og elvestein.

Steni er blant de mest tradisjonsrike fasadeplatene her til lands og Steni har produsert langt over 50 millioner m2. Lang holdbarhet, varig estetikk og 60-års garanti er blant årsakene til at så mange velger Steni.

Unike overflater – samme kvalitet
Helt siden oppstarten i 1965 har Steni hatt en ambisjon om å utvikle fasadeløsninger skodd for de røffe og krevende forholdene det norske klimaet utsetter en fasade for. De nye, stilfulle fasadeplatene er utviklet i samarbeid med ledende arkitekter og designet har på ingen som helst måte gått utover kvaliteten på fasadeplatene.

– Lekre, naturlige og miljøvennlige overflater til tross; platenes unike slagfasthet og holdbarhet er selvsagt ivaretatt. Som alle våre andre fasadeplater har også disse 60 års funksjonsgaranti og tåler vær og vind på akkurat samme måte som våre øvrige plater, sier kommunikasjonssjef i Steni, Jan Terje Nielsen.

Naturlig og miljøvennlig
Som navnet tilsier, er Steni Nature en fasadeplate utviklet på naturens premisser. Med overflater av knust stein og resirkulert glass er platene i stor grad produsert på gjenbruk og bruk av naturlige materialer som ellers ville blitt oversett eller deponert.

– Vårt ufravikelige fokus på miljø og bærekraft er godt ivaretatt også her. Ved å velge Stenis produkter kan du være trygg på at du har valgt en langvarig løsning som er bærekraftig og økonomisk på sikt. Steni leverer «Lasting expressions», sier Nielsen.

Resirkulert glass blir lekre fasadeplater
Steni har i en årrekke laget naturlige og miljøvennlige fasadeplater med overflater av knust stein. Det tas nå ett steg videre, når tonnevis av gammelt glass resirkuleres, tromles og gjenbrukes for å lage lekre fasadeplater. Gamle flasker, vindusruter og lignende får nytt liv og skaper lekre fasader med elegant spill ved lysrefleksjon.

Fasadeplater med olivin
Stenis fasadeplate «Scandinavian Forest» er laget med en overflate av olivin, utvunnet på sunnmøre. Det grønne steinmaterialet er ikke bare et vakkert mineral som er mye brukt i smykker, men er også kjent for sine miljøvennlige og CO2-bindende egenskaper. Oppmalt olivinstein har også en unik evne til å suge til seg miljøgifter fra blant annet bly, nikkel og tungmetall

Vi redder ikke verden med dette, da olivin på fasaden er stabilt og ikke tar opp CO2. Men vi håper at vi kan bidra til økt interesse for videre forskning på dette spennende mineralet ved å spre entusiasme og rette oppmerksomhet rundt mulighetene Olivin har.

Vurderer du Steni Nature og vil vite mer? Ta kontakt med oss, så kan vi sammen finne riktig fasadeplate for ditt prosjekt.

Les mer om relanseringen av Steni Nature her

Se videopresentasjon av Steni Nature på YouTube

Les mer om Steni Nature med resirkulert glass

 

Steni logo