Hvordan Troldtekt akustikkpanel bidrar til helende arkitektur. Annonse.

Foto: Troldtekt har levert akustikkløsninger til Velje psykiatrisk sykehus i Danmark.

Overlegen akustikk, sunt inneklima og gjenkjennelig design. Dette er noen av fokusområdene i arkitekturen for psykiatri, helsevesen og omsorgsboliger hvor Troldtekt akustikkløsninger gjør en forskjell.

Troldtekt bidrar også med poeng til sertifisering av bærekraftige byggprosjekter. En rolig atmosfære, hvor tak og vegger absorberer lyd i stedet for å spre det rundt i rommet. Et sunt inneklima. Og et design som er både varmt og gjenkjennelig for pasienter eller beboere.

Dette er hva arkitekturen for helsevesen, psykiatriske og omsorgsfasiliteter må levere. Troldtekt akustikkløsninger kan spille en viktig rolle i å levere nettopp dette – og de gjør det i et stort antall nybygde fasiliteter hvor prinsippene for helende arkitektur kommer til anvendelse.

Effektiv lydabsorpsjon

Med sin høye lydabsorpsjonskoeffisient absorberer Troldtekt sementbundet treullspanel lyd og sikrer et rolig miljø i fellesområder så vel som i pasient- eller beboerrom. Et Troldtekt-tak absorberer opptil 80-90 prosent av lyden, mens et betongtak vanligvis bare absorberer 1-2 prosent.

Troldtekt reduserer dermed effektivt etterklangstid. Hvis takpanelene suppleres med akustikkpaneler på deler av veggene, kan etterklangstiden reduseres ytterligere.

De psykiatriske sykehusene i de danske byene Slagelse (GAPS) og Vejle er to eksempler på storskala prosjekter hvor Troldtekt bidrar til å skape en atmosfære med god akustikk for pasienter.

Troltekt GAPS psykriatisygehus Slagelse Danmark. DGNB Gold Certified

Foto: Troldtekt har levert akustikkløsninger til GAP – psykiatrisk regionshospital i Slagelse i Danmark.

Bidrar til et sunt inneklima

Støy, dårlig luftkvalitet og veldig tørr eller fuktig inneluft kan forårsake mye ubehag for både pasienter og ansatte.

Mange faktorer spiller en rolle for inneklimaet, og Troldtekt akustikkløsninger kan påvirke flere av dem positivt.

Troldtekt Hidovre Sundhetscenter Danmark

Foto: Troldtekt har levert akustikkløsninger til GAP psykiatrisk regionshospital i Slagelse Danmark.

Først og fremst sikrer Troldtekt en rolig atmosfære og god akustikk, men faktisk kan akustikkpanelene også absorbere og frigjøre fuktighet for å hjelpe til med å regulere luftfuktigheten i et rom.

Viktigst av alt, i forbindelse med Troldtekts Cradle to Cradle-sertifisering, er det dokumentert at akustikkpanelene ikke inneholder ingredienser som er skadelige for mennesker eller miljøet. Troldtekt har også oppnådd en rekke inneklimasertifiseringer, inkludert det danske Inneklimamerket og Allergy UKs ‘Allergy Friendly Product Award’.

Tilfører varme og gjenkjennelig design

I institusjonelle miljøer kan Troldtekt sementbundet treull bidra til å myke opp arkitekturen.

Troldtekt akustikkløsninger levervet til Solgaven Valby i Danmark

På den ene siden står strukturen til akustikkpanelene i kontrast til de glattere overflatene, og på den andre siden er det mulig å få panelene laget med freste spor, mønstre eller malt i varme spesialfarger.

Det fleksible designet kan også støtte de helende prinsippene i arkitekturen. Solgaven i Valby nær København er en omsorgsbolig for blinde og svaksynte beboere. Anlegget er derfor designet slik at det er lett å finne frem, og hver etasje har sin egen fargepalett. Første etasje i anlegget er sandfarget, og de neste to etasjene har grønne vegger, dører og gulv. Over er det to gule etasjer og to blå etasjer.

Dobbelhøye oransjerier badet i naturlig lys forbinder etasjene. En vegg i oransjeriene er kledd i trelister for å skape en vertikal hage, og den motsatte veggen har en Troldtekt rhomb designløsning i varierte nyanser som matcher gulv-/veggfargepaletten til de respektive etasjene.

Bidrar med poeng til bærekraftsertifiseringer

En rekke kunder – både offentlige og private – velger å bygge i henhold til en av de ledende bærekraftsertifiseringene. Dette bidrar til å heve standarden for dokumentert bærekraft og har en positiv innvirkning på inneklimaet samt miljøavtrykket og driftskostnadene til prosjektene.

Rambøll, rådgivende ingeniørselskap, har dokumentert at Troldtekt akustikkløsninger kan bidra med poeng til ledende sertifiseringer som BREEAM, LEED, WELL og DGNB. Dokumentasjonspakker for revisorer som beskriver de spesifikke bidragene fra akustikkpanelene kan bestilles ved å kontakte Troldtekt.

Troldtekt har anerkjent helse – og miljødokumentasjon:

  • Cradle to Cradle Certified® Gold
  • Blaue Engel – miljømerking type 1 – ISO14024
  • Environmental Product Declaration (EPD) – ISO14025
  • M1 – Finsk Inneklimamerke
  • Dansk Inneklimamerke

Troldtekt hjemmeside dokumentasjon.

Breeam Leed Weel DGNB logo

Helende arkitektur

Arkitektur, design og materialer kan ha en innvirkning på behandlingen av kropp og sinn. Lys, luft og akustikk spiller alle en rolle.

Erfaringer med Troldtekt akustikkløsninger

OSLO NYE LEGEVAKT Breeam-NOR Excellent sertifisert.

SPOR-X Drammen er BREEAM-NOR Outstanding sertifisert

Arkivenes Hus i Stavanger er BREEAM-NOR Excellent sertifisert.

Det psykiatriske sykehuset GAPS i Slagelse og nye støttende boliger i den danske byen Aars er eksempler på helende arkitektur med Troldtekt-produkter som enten er DGNB-sertifisert eller prekvalifisert for sertifisering.

Les intervju med arkitektene om de to prosjektene.

KIMBREPARKEN DENMARK – DGNB Gold certified.
Good acoustics in sustainable building | Troldtekt

GAPS DENMARK – DGNB Gold certified:
Good acoustics in sustainable architecture | Troldtekt

KONTAKT TROLDTEKT A/S

Hjemmeside Norge: NO (troldtekt.com)

Area Sales Manager Norway
Benjamin Effersø
+47 4800 1136

bef@troldtekt.com

 

Greenbuilt har ingen rolle i produksjonen av dette annonsørinnholdet.