22 Bærevegg lavkarbonbetong A – Unicon

Lavkarbonbetong defineres som konstruksjonsbetong produsert i samsvar med reglene i NS-N 206+NA hvor tiltak er gjort for å begrense klimagassutslippet. Klassene er definert med grenseverdier for deklarerte klimagassutslipp. Det finnes fire ulike nivåer av lavkarbonbetong; A, B, Pluss og Ekstrem.

Lavkarbon A kan leveres med de vanligste betongtypene og krever som regel bruk av spesielle resepttekniske tiltak. Unicon velger hvilke delmaterialer som skal benyttes for å oppfylle hver klasse.

Tabell fra Norsk Betongforening NB37
Tabell fra Norsk Betongforening NB37

MILJØDOKUMENTASJON UNICON

Unicon er miljøstandard ISO 14001 sertifisert og EPD (miljødeklarasjon) tilbys alltid per prosjekt for å dokumentere CO2 utslipp for den enkelte betongtype.

Alle ferdigbetongprodusenter i Norge er medlem av Fabeko (Fabrikkbetongforeningen). Fabeko har en EPD-generator for alle sine medlemmer på www.lca.no.

Unicon utarbeider godkjente prosjektspesifikke EPD’er for alle  våre betongkvaliteter til alle prosjekter som etterspør det. EPD er dessuten dokumentasjonsgrunnlaget for at vi kan si at en betongtype er lavkarbonklasse A. EPD’en som ligger hos EPD Norge er basisen for alle våre prosjektspesifikke EPD’er.  Les mer om dokumentasjon her

Unicon er ansvarlig for at dokumentasjonen er korrekt.

KONTAKT UNICON

Hjemmeside

KONTAKT GREENBUILT

+47 47847774
post@greenbuilt.no

[siteorigin_widget class=»categoryPosts\\Widget»][/siteorigin_widget]