GREEN ARCHITECT & ENGINEER MAGAZINE

Buildings – Buildingproducts – Resources

242 Akustikkplate – Troldtekt® akustik Plus

Foto: Troldtekt® akustik er benyttet i Arkivenes Hus i Stavanger, som er BREEAM Excellent sertifisert.

Troldtekt® akustik Plus er tolags trebetongplater fremstilt av tre og sement.

Troldtekt akustik Plus er en tolagsplate som består av en Troldtekt akustikkplate med en påklistret bakbekledning av forseglet mineralull.

Besparende montering

Bakbekledningen er skåret til og trukket tilbake fra platekantene, slik at den passer inn mellom skinner eller trelekter. Dermed blir Troldtekt akustik Plus og bakbekledningen montert i én og samme arbeidsoperasjon – og det sparer tid på byggeplassen.

Mineralullen er belagt med fiberduk på baksiden og limt fast bak på Troldtekt-platene, slik at håndverkeren helt unngår kontakt med mineralullsfibre.

Sparer plass

Lav innbygningshøyde, stor effekt Troldtekt akustik Plus sparer samtidig plass, for med en innbygningshøyde på kun 47 mm oppnår du nesten samme lydabsorpsjon som med et nedhengt Troldtekt-tak, som er montert med bakvedliggende mineralull. Derfor er løsningen et opplagt valg i rom med en relativt lav takhøyde.

Renovasjon

Troldtekt akustik Plus kan monteres direkte på ny trelekter. På den måten slipper du å fjerne det gamle taket når du renoverer. Litt tildekking og et rullestillas er alt du trenger.

Demonterbare tak, enkelt vedlikehold

Også til demonterbare tak, hvor håndverkere etterfølgende skal ha tilgang til installasjoner ovenfor, er Troldtekt akustik Plus en optimal løsning. I skinnesystemer som Troldtekt T35 til skjult eller synlig montering skal du bare vippe akustikkplaten opp for å inspisere og vedlikeholde installasjoner over taket. Troldtekt akustik Plus kan fås i varianter med 18 mm eller 40 mm forseglet mineralull.

Sertifiseringer

Troldtekt akustikplader er Cradle to Cradle Certified® Gold

EPD-verifisert i Danmark og har dessuten en dansk og finsk (M1) inneklimamerket.

Cradle to Cradle-sertifiseringen omfatter hele produktpaletten av Troldtekt trebetong i typene lys natur, grå natur og malt i standardfarverne hvid 101, grå 202, koksgrå 208 samt sort 207. Sertifiseringen omfatter også den brannsikre Troldtekt A2 og Troldtekt agro.

Egenskaper Troldtekt®

Lenker fører deg til Troldtekt.dk sine hjemmesider:

Erfaringer med Troldtekt®

Levert til bygninger med innovasjon og høye miljøkrav:

Troldtekt® akustik Plus fås i følgende dimensjoner

Bredde (mm) 600
Længde (mm) 600/1200/2400
Tykkelse (mm) 25+18 35+18 25+40 35+40
Fin (kg/m2) 11,8 15,2 13,4 16,7
Ultrafin (kg/m2) 12,6 16,5 14,2 18,0
Ekstrem fin (kg/m2) 12,9 16,8 14

 Les mer om struktur og farger på Troldtekt sin hjemmeside.