Byfjordparken 13 og 15 Stavanger – BREEAM Excellent

Utbyggingsprosjektet ved byfjorden i Stavanger består både av næring, bolig og barnehage.

Korte fakta

Sted: Byfjordparken 15 og 13, Stavanger Prosjekttype: Ferdigstilt kontorbygg  Areal: 8170 kvadratmeter Byggherre: GMC EIENDOM Totalentreprenør: Jæren Entreprenør ARK: Ramp Arkitekter
Miljøsertifisering: Breeam-Nor Excellent– det nest høyeste nivå for miljøsertifiseringen av byggeprosjekt. Det krever at miljøtiltak over minimum myndighetsnivå er valgt på ni områder; materialer, energi, ledelse, helse- og innemiljø, økologi- og landskap, vann, forurensning, transport og avfall. En uavhengig revisor kontrollerer tiltakene før og etter at bygget er oppført.
Sertifiseringsdato: 06.04.2021

Om Byfjordparken 15 og Byfjordparken 13 Barnehagen

GMC Eiendom står bak dette utbyggingsprosjektet ved byfjorden i Stavanger som består både av næring, bolig og barnehage. Her har arkitekter, entreprenører og myndigheter blitt utfordret på miljø og bærekraft. Prosjektet er sertifisert BREEAM-NOR Excellent.

Planområdet på 58 600 kvm fordeler seg på 56 000 kvm næring, 24 000 kvm bolig og 15 000 kvm parkering. Jærentreprenør var totalentreprenør på første del av prosjektet og arkitekt er Ramp Arkitekter.

Et prosjekt med sterkt fokus på bærekraft

Byfjordparken er flaggskipet i GMC Eiendoms portefølje i forhold til satsing på miljø, og resultatet er en rekke gunstige løsninger med tanke på bærekraft. GMC Eiendom sitt samarbeid med Stavanger kommune, Rogaland fylke og statlige miljømyndigheter har gitt en unik miljøprofil. Prosjektet Byfjordparken er støttet av ENOVA. I tillegg kommer alle egne initiativer, som grønne tak, passivhus og plusshus, samt deleordning for bil og sykkel.I Byfjordparken benyttes egen energisentral, varmeveksling med sjøen og solceller til å oppnå at 80 prosent av strømforbruket er fornybart. Alle bygg bygges etter lavenergikonseptet som innebærer at de både er bedre isolert og tettere.

BREEAM-NOR Excellent

Tiltakene som er gjort for å bygge mest mulig miljøvennlig har gitt dette prosjektet sertifiseringen BREEAM-NOR Excellent. Utbygger hadde høye miljøambisjoner, blant annet ønsket GMC å innfri et mål satt av Stavanger kommune om 80 prosent fornybart strømforbruk innen 2030 allerede innen 2020 – og dette klarte de.

Bærekraftige løsninger i prosjektet:

 • Passivhus og mulighet for plusshus
 • Solcellepaneler
 • Grønne tak
 • Varmeveksling fra sjøen
 • Egen energisentral basert på høyverdige varmepumper til oppvarming og sjøvann til frikjøling
 • Energiklasse A
 • Fornybar energi > 80 %
 • Godt tilrettelagt for elbil-pool, bysykler og sykler
 • Mulighet for Miljøfyrtårn-sertifisering
Kontakt oss

Meld deg på Nyhetsbrevet for å holde deg oppdatert!

 • Publisere din anerkjente miljøløsning i våre digitale kanaler
 • Finn beskrivelser av anerkjente miljøløsninger i nedtrekksmenyene.
 • Pressemeldinger, intervju, prosjektbeskrivelser med kompetent journalist fra byggenæringen.
 • Miljøledelse konsultent

Telefon: +47 47847774

E-post:  post@greenbuilt.no

logo Greenbuilt

Hvorfor velge miljøsertifiserte bygg?

Byggenæringen står for 40% klimagassutslipp, miljøgifter, energibruk og avfall i verden med stort potensial for å nå ni av FNs 17 bærekraftsmål. Noen kjemiske stoffer utgjør en så stor fare for helse og miljø at vi kaller dem miljøgifter. Les mer på Miljøstatus til Miljødirektoratet.

Miljøsertifiseringer er gode hjelpemiddel for å dokumentere og kontrollere troverdige helse- og miljøforbedringer i livsløpet til bygget.