Du er her
Hjem > Om oss

Greenbuilt.no er eiet av Ecoteria AS og startet utviklingen av biblioteket for troverdig miljødokumenterte byggeprosjekter og -produkter i 2014.

Vår visjon er at alle velger miljødokumenterte prosjekt og -produkt verifisert av tredjepart etter anerkjente standarder fordi det vil dokumentere og verifisere at vi når FN’s bærekraftsmål.

Historien: Miljøutfordringene engasjerte grunnleggeren av bedriften i så stor grad at hun i 2013 måtte skifte retning i yrkeslivet fra digitalisering og kontroll i verdipapirforetak til etablering av egen bedrift med formål om å eskalere miljøtiltak. Når innsikten økte fant hun et problem som var mulig å løse: Oppmerksomhet og kunnskap manglet om miljødokumenterte byggeprosjekt og -varer hos såvel hos forbrukere som proffmarkedet i byggenæringen.

Hensikten med vårt arbeid er dermed å øke oppmerksomhet og kunnskap om troverdige miljødokumenterte løsninger med inspirerende tekst, digital markedsføring og oversiktlig system som gjør løsningene enkelt å velge.

Dette gjør vi fordi bygg og byggevarer har stor påvirkning på helse, klima og miljø med omlag 40% ressursuttak, -kjemikalier, -klimagassutslipp og -avfall i et livsløp. Bygg og byggevarer som ivaretar disse hensyn på en mer hensynsfull måte er utfordrende å finne i en uoversiktlig mengde informasjon og dokumentasjon. Miljødokumenterte byggevarer etter internasjonale standarder verifisert av tredje part mener vi er første steg mot forbedring. Andre gode løsninger kan være basert på troverdig forskning etter vitenskapelige metoder.

Det grønne prosjekt- og produktbibliotek øker kunnskap, inspirerer og sparer arkitekter og byggherrer for tid med en oversikt over mange produkter og prosjekter med anerkjent miljødokumentasjon samlet på ett sted. Nedtrekksmenyene viser egenskaper og artiklene viser erfaringer med miljødokumenterte prosjekter og produkter.

Kontakt oss gjerne for å registrere ditt produkt og prosjekt: post@greenbuilt.no / +47 47847774

HVEM ER VI

Vi er tekstforfattere, markedsførere og miljøledelsekonsulent med innsikt i byggenæringen, journalistikk og anerkjent miljødokumentasjon for byggeprosjekter og -produkter.

PER OLAV BERG  – Journalist og fotograf. Han har erfaring som journalist fra tidlig 1970-tallet. Siden 1996 har han spesialisert seg på journalistikk innen bygg og anlegg; som redaksjonssjef i Byggeindustrien, redaktør i bransjetidsskrift og kundeblader innen byggevarebransjen mot proffmarkedet. Han kjenner byggebransjen og aktørene i hele verdikjeden godt; arkitekter, prosjekterende, entreprenører og leverandører og leverer spesialbestilt tekst og foto.

CHRIS BUTTERS – Rådgiver. Han har arbeidet med arkitektur, energi, økologi og bærekraftig planlegging i 35 år som praktiserende arkitekt, forfatter, forsker og internasjonal konsulent.

EINAR BRUSTAD – Salg og markedskonsulent. Han har lang erfaring med salg og marked ved etablering og daglig leder av Viasat samt egen konsulentvirksomhet en årrekke.

ADITI JAJAL-NEWEY – Tekstforfatter engelsk. She has over eight years of marketing and communications experience with the aim to help businesses and individuals find their authentic voices and get heard in a noisy digital world.

VIKKI JOHANSEN – Grunnlegger, daglig ledermiljøledelsekonsulent , arrangement utvikler og digital markedsfører med spesialisering i miljødokumentasjon for byggeprosjekter, -produkter og -tjenester. Kurs og arbeidsgrupper i Breeam-Nor, utvikling av flere fagseminar for proffmarkedet og miljøledelsekonsulent hos Nordic Choice Hotels har bidratt til innsikten i miljødokumentasjon i et livsløp og byggenæringen. Bakgrunn fra kontroller- og IT funksjoner i verdipapirbransjen fra 1987-2013. Se referanser  her.

post@greenbuilt.no / +47 47 84 77 74

HVA GJØR VI FOR Å ESKALERE MILJØTILTAK?

1. Digitalt grønt prosjekt- og produktbibliotek

Biblioteket gir inspirasjon, oversikt og kunnskap om prosjekter og produkter som dokumenterer forbedret inneklima og miljø verifisert av tredjepart etter internasjonalt anerkjente standarder.

  • NEDTREKKS-MENYER viser egenskaper og miljødokumentasjon for å beskrive og bestille troverdig miljødokumenterte prosjekter og produkter.
  • ARTIKLER viser erfaringer med  troverdig miljødokumenterte prosjekter og produkter som deles i digitale medier og på Nyhetsbrev.

Kontakt oss gjerne for bistand til registrering eller miljøsertifisering av ditt prosjekt eller produkt: post@greenbuilt.no / +47 47 84 77 74

2. Miljøfyrtårn konsulent tjeneste 

Fortvil ikke dersom produktet eller tjenesten din ikke har miljødokumentasjon. Ring oss for bistand på telefon: 47 84 77 74 !

Les mer om prosessen.

3. Konferanse programutvikling, planlegging og gjennomføring

Se eksempler her.

4.Presentasjoner om miljødokumentasjon

Mange synes det er vanskelig å finne hvilken miljødokumentasjon man skal velge. Vi holder gjerne en presentasjon for å kartlegge ditt behov.

Se  referanser

HVORFOR GJØR VI DETTE

Varer og bygg har stor påvirkning på helse, klima og miljø med omlag 40% ressursuttak, -kjemikalier, -klimagassutslipp og -avfall i et livsløp. Bygg og byggevarer som ivaretar disse hensyn på en mer hensynsfull måte er krevende å finne i en uoversiktlig mengde informasjon og dokumentasjon.
Vårt grønne prosjekt- og produktbibliotek sparer ansvarsbevisste arkitekter og byggherrer for tiden det tar å søke etter troverdig miljødokumenterte prosjekter og -produkter.
Illustration World Green Building Council: Nine of 17 UN Sustainable goals in the building industry

Illustrasjon: World Green Building Council.

Byggevarenes helse- og miljøpåvirkning i et livsløp

Byggevarer har stort potensial for å forbedre helse- og miljøpåvirkninger. Les Futurebuilt artikkel «Giftfrie byggevarer nå».

Svanemerket illustrasjon

 

Zero Emission Building forskningsenter – illustrasjon materialenes Co2 ustlipp i et plusshus over beregnet levetid 60 år

Illustrasjon Zero Emission Bulding

UTVIKLING

Websiden er under stadig utvikling  og vi gleder oss til å høre fra deg, dine inspill og hvilket problem vi kan løse for deg.

Leverandører av  helse- og miljødokumenterte prosjekter og produkter kan gjerne sende forespørsel til oss. Vi bistår med å publisere informasjon digitalt på vår søkemotoroptimaliserte hjemmeside til sosiale medier og vårt nyhetsbrev. På nyhetsbrevet er store relevante aktører fra byggenæringen påmeldt etter store fagkonferanser vi har gjennomført.

Takk til Sunniva Mellbye og Kalina Toneff i Moradi for hjelp med utvikling av nettsiden!

KONTAKT OSS

Tips om byggevarer for sunt inneklima og utemiljø viser vi også her Facebook, Instagram, Nyhetsbrev.

post@greenbuilt.no / +47 47847774

 

Top