Varmeisolasjon tak blåskjell, biomasse, resirkulert – Bauder

Isolering med BauderECO

Den isolerende kjernen i BauderECO består i stor grad av biomasse* (rester fra plantestikler, planteblader, treskede maiskolber fra landbruket) og resirkulert avfall. Resultatet er en høyeffektiv isolasjon produsert med minste mulige bruk av energi og råvarer. BauderECO oppfyller de strengeste termiske kravene ved bruk av minst mulig tykkelse og materialmengde. BauderECO F platene er lette, forstabile, trykkstabile og fuktbestandige. BauderECO F smelter ikke under taktekkingen og brukes også på store flate tak med strenge brannvernkrav.

*i henhold til biomass-balanse-metoden

BauderECO består av ca. 60 % Biomasse*.
Biomassen i isolasjonskjernen til BauderECO inneholder plantestengler, planteblader og treskede maiskolber – ikke mat. Veiern fra åkrene til oss er sertifisert.

BauderECO består av ca. 4 % resirkulerte råvarer.
„Der det høvles faller det spon“ – det samme er tilfellet hos oss, men vi samler opp og benytter avfallet fra egneproduksjon av BauderPIR og benytter det videre i produksjonen av BauderECO, ved hjelp av en spesiell prosess.

BauderECO består av ca. 4 % skjellkalkstein.
Blåskjell er et rikelig tilgjengelig avfallsprodukt fra næringsmiddelindustrien, og gull verdt for oss. Vi bruker blåskjellene til å lage den beskyttende kasjeringen til BauderECO.

Dokumentasjon

ISO14001 – Sertifisert miljøledelsessystem

ISO9001 – Sertifisert kvalitetsledelsessystem

Blaue Engel – Tysk miljøsertifisering

SINTEF Teknisk Godkjenning

Our responsibility | Certificates and downloads (bauder.eu)

Bauder PIR/VIP isolasjon

 

Les: Metastudie viser signifikant miljøprestasjon med ISO14001